'sihat dan cantik pilihan saya: Promosi Oktober'14 - Esp Shaklee'

Promosi Oktober'14 - Esp Shaklee

Oleh kerana Oktober adalah bulan promosi esp,jadi saya akan terangkan serba sedikit mengenai esp Shaklee.

Apa itu esp?esp adalah singkatan bagi energizing soy protein.




Kenapa orang selalu cakap,esp Shaklee tak sama dengan kebanyakan soya di pasaran?Kenapa perlu ambik tahu semua tu?asalkan boleh minum,rasa soya sudah la.Ala,bila masuk dalam perut,keluar tetap jadi air kencing @ taik.oopss...

Tahukah anda risikonya jika anda tidak ambik berat tentang soya yang anda minum?Jom kita intai checklist di bawah kenapa Esp merupakan hot item antara kesemua produk Shaklee.


  • Ditanam secara organik
Jika soya tidak organik,dengan menggunakan bahan kimia,pestisid dan lain-lain,maka soya tersebut mempunyai khasiat yang rendah tetapi tinggi nitrat.Kandungan nitrat yang tinggi boleh membawa risiko KANSER kepada anda!


  • mengandungi 9 asid amino
amino asid adalh penting untuk proses penghasilan hormon,antibodi dan enzim.Kekurangan asid amino ini  menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.


  • Kacang soya non-gmo (non-genetically modified organism)
Dibuat dari soya yang berkualiti tinggi.Dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah ke saat pemprosesannya.

Berbeza dengan kacang soya GMO,ianya lebih murah dan mudah untuk menghasilkannya,malah lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ianya akan menghasilkan toksin.

esp shaklee ialah non_gmo protein




  • Tidak diproses dengan alkohol
Apabila soya diproses dengan alkohol,ianya akan mengurangkan kadar isoflavone sehingga 88 %.
Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser.Ianya juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
  •  bahan anti-tiroid dan anti pertumbuhan disingkirkan
Bahan anti tiroid dan anti pertumbuhan akan menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan meningkatkan risiko kanser.

  • kacang soya yang tidak dipanaskan
Kacang soya yang dipanaskan sama ada melalui cara rebusan atau dengan menggunakan air panas akan merosakkan kandungan proteinya.

  • kacang soya diproses (dibuang minyaknya)
Kacang soya yang diproses akan dibuang minyaknya.Ini menjadikan berasid.Namun,kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Selain itu,esp juga :
  • tinggi protein
  • tinggi kalsium
  • rendah lemak
  • rendah kalori
  • bebas laktosa dan kolestrol
  • Indeks Glimeks rendah
  • Mengandungi Vitamin B
esp shaklee
Kebaikan Esp Shaklee

  • menyediakan tenaga berkekalan dan membantu tahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • membantu mengurangkan paras kolestrol.
  • menggalak sistem peredaran darah yang sihat
  • membantu pembinaan semula sel otot dan kulit.
  • kaya dengan isoflavones yang membantu dalam mengawal kestabilan hormon.
  • menggalak payudara yang sihat dan anjal.
  • menggalak prostat yang sihat.
  • membaiki pigmentasi untuk masalah rambut gugur serta masalah kulit.
  • menyokong sistem imunisasi badan yang membantu mencegah migrain,imsonia dan tekanan.

siapa yang memrlukan esp?
  • wanita hamil
  • wanita menyusu
  • golongan pelajar
  • golongan pekerja
  • warga emas
  • golongan remaja
siapa yang tidak boleh mengambil esp?
  • individu yang mempunyai masalah buah pinggang

gabungan Esp bersama vitamin kesihatan yang lain





resepi Esp




Anda ingin order dan bayar sendiri? sila klik "order now".
Pastikan anda menggunakan kad DEBIT atau kad KREDIT sahaja.

sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi saya 
Siti Rosnah Abdullah
>> pm | whatsapp : 013-9156881
>> facebook : https://facebook.com/srosnah
>> page : https//m.facebook.com/ImanInDaHouse

***Cod sekitar Kuala Terengganu,Manir,Kuala Berang & kawasan- kawasan yang sewaktu dengannya.

*This product is not intended to diagnose,treat,cure or prevent any diseases.
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,mengubati,atau mencegah sebarang penyakit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...